tisdag 1 december 2009

Första inlägget

Svåra tider

Man kan ju undra hur en allsmäktig Gud kan tillåta saker som händer runt om oss på jorden? Varför människor svälter och plågas till döds? Varför goda människor drabbas av olycka och varför... varför allt bara är skit ibland?

Många brukar använda det här som bevis för att Gud inte skulle finnas? Men har han inte skapat oss med en fri vilja så att vi kan handla efter vårt eget sinne? Så vi kan älska Honom frivilligt och inte utav tvång... samma fria vilja kan dessvärre göra att vi fattar mindre kloka beslut.

Vi människor är syndare allihopa och kommer alltid vara det, vi gör fel på grund av att vi helt enkelt är dåliga varelser, felande varelser. Sedan får vi inte glömma bort en liten kugge, "frestaren". Denna varelse kallad djävulen, utsätter oss dagligen för frestelser och prov, lägger ut fällor som vi sätter fötterna i och blir fast i. Vi lever i en dömd värld, som kommer att gå under i all dess synd...

Som tur var finns de ju en liten filur som offrade sin enda son för oss, som lät honom ta på sig våra skulder och våra bördor... vårt straff helt enkelt.... ni vet säkert vem ja snackar om, The great One! Genom honom kan vi bli räddade och få evigt liv.

De betyder inte att livet på jorden blir lättare för det, snarare tvärtemot... jorden är dömd redan, människorna också. Men, genom Jesus kan vi få vårt liv tillbaka!

1 kommentar:

  1. Amen! Det var det bästa jag läst på länge! Tänk att du kan vara så klok! :)

    SvaraRadera